Kérjük válasszon milyen tartalmakat szeretne látni Lakossági Klímaszerelőknek

Fűtésre optimalizáltnak azokat a készülékeket nevezzük, amelyek kültériegysége olyan tálcafűtéssel és tálcakialakítással vannak ellátva, melyek téli időjárás mellett segítenek megakadályozni a fűtés során képződő kondenzvíz belefagyását a készülékbe.

Általános igazság az, hogy a modern klímaberendezésekkel nagy hatásfokkal és gazdaságosan lehet fűteni, de nem szabad megfeledkezni arról, hogy fűtés üzemben a technologiából fakadóan minden klímaberendezés kültériegységében nagy mennyiségű kondenzvíz keletkezik. Ilyen esetben a kondenzvizet megfelelően el kell tudni vezetni a készülékből, mert ha ezt nem tesszük, idővel a víz belefagyhat a berendezés kültériegységébe, mely rontja a hatásfokot, tartós hideg esetén pedig előbb-utóbb a készülék leállásához is vezethet.

Ezen jelenség elkerülése végett a fűtésre optimalizált készülékek kültériegységei el vannak látva tálcafűtéssel, valamint a tálcák kialakítása is eltérő, a kondenzvíz könnyebb és gyorsabb távozását elősegítendő.

Az AUX Delta sorozat kültériegységei és az Aux MX Pro kültériegységei rendelkeznek ezen plusz funkciókkal, melynek révén az akár -25 fokos külső hőmérsékletben történő stabil fűtés is lehetséges, mivel megfelelő kialakítással a fűtés során képződő kondenzvíz el tud távozni a kültériegységből.

Tehát amellett, hogy egy készülék fűtésre optimalizált, felszereléskor fontos figyelembe venni azt is, hogy fűtésüzemben folyamatosan nagymennyiségű víz távozik a kültériegységből, melynek megfelelő elvezetéséről pluszban is gondoskodni kell…

Még ez is érdekelheti

Milyen teljesítményű klímára van szükségem?

Mi az az inverteres klímaberendezés?

Lehet fűteni és hűteni is ugyanazzal a készülékkel?