Kérjük válasszon milyen tartalmakat szeretne látni Lakossági Klímaszerelőknek

Lehet!

Kivétel nélkül mindegyik AUX klíma alkalmas hűtésre és fűtésre egyaránt. Fontos azonban hangsúlyozni, hogy vannak a kínálatunkban kifejezetten fűtésre optimalizált készülékek.

Általános igazság az, hogy a modern klímaberendezésekkel nagy hatásfokkal és gazdaságosan lehet fűteni, de nem szabad megfeledkezni arról, hogy fűtés üzemben a technologiából fakadóan minden klímaberendezés kültériegységében nagy mennyiségű kondenzvíz keletkezik. Ilyen esetben a kondenzvizet megfelelően el kell tudni vezetni a készülékből, mert ha ezt nem tesszük, idővel a víz belefagyhat a berendezés kültériegységébe, mely rontja a hatásfokot, tartós hideg esetén pedig előbb-utóbb a készülék leállásához is vezethet. Ezen jelenség elkerülése végett a fűtésre optimalizált készülékek kültériegységei el vannak látva tálcafűtéssel, valamint a tálcák kialakítása is eltérő, a kondenzvíz könnyebb és gyorsabb távozását elősegítendő.

Az AUX Delta sorozat kültériegységei és az AUX MX Pro kültériegységek rendelkeznek ezen plusz funkciókkal, melynek révén az akár -25 fokos külső hőmérsékletben történő stabil fűtés is lehetséges, mivel megfelelő kialakítással a fűtés során képződő kondenzvíz el tud távozni a kültériegységből.

Tehát amellett, hogy egy készülék fűtésre optimalizált, felszereléskor fontos figyelembe venni azt is, hogy fűtésüzemben folyamatosan nagymennyiségű víz távozik a kültériegységből, melynek megfelelő elvezetéséről pluszban is gondoskodni kell…

Még ez is érdekelheti

Mi az az inverteres klímaberendezés?

Milyen teljesítményű klímára van szükségem?

Mit jelent az, hogy egy klíma fűtésre optimalizált?