Kérjük válasszon milyen tartalmakat szeretne látni Lakossági Klímaszerelőknek

Mind a lakossági, mind pedig a kereskedelmi szegmensben évről évre egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a légkondicionáló berendezések. Egyes becslések szerint a klímák iránti kereslet Magyarországon évről évre 40%-kal növekedik, idén elérheti az iparág akár a 180 ezres lakossági készülék eladási szintjét is. A klímák népszerűségének növekedése nem véletlen, hiszen a a technológia fejlettsége révén hűtésre és fűtésre egyaránt egyre gazdaságosabban üzemeltethetők.

Mindemellett mégis rendszerint felmerülnek tévhitek a készülékekkel kapcsolatosan. A legtöbb sztereotípia szerint megbetegedést okozhatnak a klímák, pedig épp ellenkezőleg: megfelelő használat és karbantartás mellett tisztítható velük a levegő, ezzel elkerülhetők a megbetegedések.

AUX Omega beltéri egység

1. Allergia ellen klíma otthonra

Az évszakváltással és a virágzás felerősödésével párhuzamosan a párás levegőben egyre nagyobb arányban jelennek meg a pollenek. Bár nem tűnik fel mindannyiunknak a levegő allergénkoncentrációja, mégis közel minden hetedik magyar lakosnak meggyűlik a baja a szénanáthával. 

Sokak szerint a legkézenfekvőbb megoldás a rendszeres szellőztetés, ami nem túl szerencsés megoldás, mivel ezzel azt lehet elérni, hogy a kint lévő pollenek bekerülnek a lakásba, ami a tünetek erősödéséhez  vezethet. Jobb megoldás tehát a nyílászárók zárva tartása és a beltéri levegő megtisztítása klímával.

Kevesen tudják, hogy a lakossági berendezések szinte kivétel nélkül a beltéri levegőt keringetik és hűtik, vagy éppen fűtik azt.  Fontos, hogy az egyszerű hűtésen és fűtésen felül a beltéri egységekbe szerelt szűrőrendszeren keresztül a klímák a levegőt képesek megszűrni, sőt részlegesen fertőtleníteni is tudják azt. Ilyen szűrőkből létezik mechanikus és elektromos is. Ezek segítségével részlegesen megszűrhetők a levegőben található apró, szabad szemmel nem látható pollenek, porszemek, káros mikroorganizmusok és akár a gombaspórák is. A szűrőberendezések hatékonysága márkától, kialakítástól és típustól függően lehet alacsonyabb vagy magasabb.

Az AUX klímák esetében az ultra csendes működés mellett kiemelt figyelmet kap az emberi egészség megóvása, ezért minden lakossági légkondicionáló berendezés mechanikus szűrőkkel és hidegplazma generátorral, azaz HEALTH funkcióval kerül értékesítésre. A funkció használatával részlegesen az apróbb szennyeződéseket, vírusokat (pl. influenza), a baktériumok jelentős részét vagy akár az atkákat is el lehet távolítani a levegőből.  A kibocsátott ionoknak köszönhetően a hidegplazma generátor ráadásul még a kellemetlen szagokat is részben képes megszüntetni.

Az előírt karbantartások esetében a kellemes komfortot mellett a tisztább levegőt is tartósan biztosítják a légkondik, melynek stabil működésére garancia az AUX légkondikhoz járó akár 10 éves jótállás is.

AUX klímák beépített hidegplazma generátorral

2.Szív- és érrendszeri betegeknek megkönnyebbülést okoz

Bár a nyári kánikula az egészséges szervezettel rendelkezőket is próbára teszi, a szív-és érrendszeri betegségekkel küzdőknek fokozott kihívással járhat a nagy hőség. A melegben ugyanis a bőr erei kitágulnak, aminek következtében csökken a vérnyomás. Az alacsony vérnyomás pedig szédüléshez, álmossághoz vagy akár ájuláshoz is vezethet.

A megfelelő vérnyomás érdekében betegeknek és nem betegeknek a nyári hőségben egyaránt fontos a kiegyensúlyozott hőmérséklet. A komfortos hőmérséklet elérése érdekében az összes AUX klímába beépített iFeel funkció, melynek segítségével a távirányítónál mért hőmérséklet alapján szabályozza a beltéri egység a levegőbefúvás erősségét és a hőmérsékletet. (a funkció működéséhez fontos, hogy a beltéri egység rálásson a távirányítóra). Emellet a páramentesítő funkció szintén nagy segítséget nyújthat sokaknak.

iFeel funkció a kellemes hőérzethez

3.Járvány idején is biztonságosan használható

Az elmúlt 1,5 év szinte teljes egészében a kialakult koronavírusról és a vírustól való védekezésről szólt. Sokak számára – különösen a vállalkozók esetében – kiemelt fontosságúvá vált a kinti tiszta levegő bejuttatása.

A problémára nyújtanak megoldást a kereskedelmi AUX klímaberendezések, melyek a hatékony szűrőrendszerük mellett friss levegő betáplálás révén képesek a kinti levegőt betáplálni. Ezzel a megoldással a készülékek teljes mértékben megfeleltek a járvány kezdetekor megjelent, klimatizálást szabályozó Kormányrendeletnek is.

Az egészség az elsődleges prioritás

A klímák egészségtudatos használatához van azért néhány szabály, amit feltétlen érdemes betartani. Az egyik a karbantartás, amit használat és környezet függvényében lehetőleg kétszer, de minimum egyszer el kell végezni. A karbantartásnak köszönhetően nem csak a készülék tartóssága nő, hanem a hőcserélőn esetlegesen lerakodó szennyeződések is eltűnnek. Az AUX klímák esetében nagyban könnyíti a karbantartást a készülékekbe szerelt Anti-Fungus funkció is, amely a használat során lassítja a beltéri egység gombásodását azzal, hogy a készülék kikapcsolását követően rövid felfűtéssel és légáramoltatással kiszárítja a beltéri egységet.

A karbantartásokon túlmenően fontos a helyes használat is, szakértők szerint nem érdemes például a kinti hőmérséklethez képest 7 fokkal alacsonyabb hőmérsékletre hűteni a levegőt.

Ha érdeklődik az AUX innovatív termékei iránt, vegye fel velünk a kapcsolatot, és munkatársaink örömmel segítenek Önnek.