Kérjük válasszon milyen tartalmakat szeretne látni Lakossági Klímaszerelőknek

 

Alapműködésük szerint a légkondicionáló berendezések a helyiségben lévő levegőt forgatják, különböző szűrőkön keresztül már megtisztítva juttatnak vissza hidegebb vagy melegebb formában az adott helyiségbe. Ilyen szűrőkből léteznek alacsonyabb hatékonyságot biztosító mechanikus  és magasabb hatékonyságot biztosító elektromosak is, mint például a hidegplazma generátor.

Az  összes lakossági AUX klíma  fel van szerelve hidegplazma generátorral, melynek köszönhetően a készülékek képesek a szennyeződések, vírusok (pl. influenza), a baktériumok vagy az atkák nagy részét is eltávolítani a levegőből.

A szűrések ellenére is maradhatnak azonban nem kívánt szennyeződések a beltéri egység lamelláin, mint például pollenek, porszemek, káros mikroorganizmusok vagy akár gombaspórák is. Ezek a szennyeződések hosszabb távon nem csak a készülékek hatásfokát csökkentik, hanem nem megfelelő karbantartás esetén egészségünket is károsíthatják.

Anti-Fungus funkcióval a gombák ellen

A szennyeződések eltávolításához természetesen a legismertebb módszer a szakemberek által elvégzett évente egyszeri vagy kétszeri teljes körű karbantartás. A karbantartásokon felül a nem kívánt szennyeződések kialakulásának jelentős lassításához kiváló lehetőséget biztosít még az AUX klímák innovatív funkciója, az Anti-Fungus.

Anti-Fungus funkció az AUX lakossági klímákban

Az Anti-Fungus funkció használatával meg lehet nehezíteni a gombák megtelepedését . A funkció azzal éri el a kívánt célt, hogy a készülék kikapcsolását követően röviden felfűti azt és légáramoltatással kiszárítja a beltéri egységet.

A funkció bekapcsolásához fontos, hogy a készüléknek kikapcsolt állapotban és hűtés, szárítás vagy auto üzemmódban kell lennie. A kikapcsolt beltéri egységhez tartozó távirányítón a MENU gomb megnyomást követően a navigációs gombokkal az Anti-F feliratot szükséges kiválasztani. Ekkor az Anti-F felirat villogni kezd, az OK gomb megnyomásával pedig aktiválható az Anti-Fungus.

Leállítást követően a vízszintes légterelők alapbeállítás szerint állnak be, a légkondicionáló fűtés üzemmódba kapcsol, a belső ventilátor pedig alacsony fokozaton 3 percig működik, majd leáll.

AUX Delta

A rendszeres karbantartások mellett tehát az AUX klímák Anti-Fungus funkciója jó lehetőséget biztosít a készülék tartóssága mellet saját és mások egészségének megőrzésére is.

Ismerje meg az AUX innovatív klímáit ide kattintva.